Da jeg for godt en uges tid siden bagte de skønneste fastelavnsboller på en let sødet vandbakkelsesdej, tænkte jeg, at en sådan dej - i en usødet version - ville være særdeles velegnet til grøntsagsboller. Idag er tanke blevet til handling, og disse lækre broccoliboller står nu klar til morgenmad og frokost imorgen. Hvis du synes, at 8 store boller bliver mere, end du og familien kan spise i et ruf, kan bollerne sagtens fryses ned og vil være så lækre som madpakkebrød eller risteboller en anden god dag, når du tager dem ud af fryseren.
.Husk, at bloggens opskrifter indeholder affiliatelinks. Hvis du vil støtte mit fritidsprojekt med udvikling af opskrifter, der forhåbentlig er til glæde og gavn for mange, kan du købe dine lowcarb ingredienser etc. via de links, der fører til de webbutikker, jeg samarbejder med.
Du betaler ikke mere for varerne ved at handle gennem mine links frem for at handle direkte i de pågældende webshops.
F.eks. kan du idag - i anledning af Valentinsdag - finde mange gode tilbud på køkkenmaskiner og-redskaber hos KitchenOne. Vil du bage min lille blyantskage i hjerteform, findes der en rød hjerteform i silikone fra Lékué - den kan netop nu fås på tilbud hos KitchrnOne, så måske vil du give den til dig selv eller én du holder af i Valentinsgave ;-)
Men nu til opskriften på de lækreste broccoliboller....
Prøv også at udskifte broccoli med spinat - eller vent, til du har set resultatet her på bloggen, for jeg skal naturligvis selv prøve at lave spinatboller med udgangspunkt i denne opskrift. De kan næsten kun blive gode!
2 dl. vand
80 gr. smør
100 gr. broccoli
1 tsk. Herbamare fast urteboullion
50 gr. affedtet sesammel
50 gr. affedtet mandelmel
2 spsk. fiberHUSK
5 æg, str. M/L
Lav en melblanding af de tørre ingredienser.
Hak broccoli i minihakker eller riv det på rivejernet.
Tag gryden fra varmen og brug håndmixer (jeg bruger denne fra KitchenAid) på laveste trin til at piske melblandingen i.
Pisk nu forsigtigt æggene i, et efter et. Hvis du synes, dejen er glat og lind efter de 4 æg, skal du ikke piske det 5. i, for så ér dejen klar.
Fyld den i en frostpose og klip et stort hul i posens ene hjørne.
Klem ialt 8 klatter dej (med passende afstand imellem) ud på en bagepapirsbeklædt bageplade. Glat evt. dejen lidt og sæt bagepladen på midterste rille i en 200 graders forvarmet ovn - uden varmluftsfunktionen tændt - og bag bollerne i godt 30 minutter.
Bollerne er fantastiske, når de er lune - og mindst lige så gode, når de er kolde, men vil du gerne have lune boller flere dage i træk, kan bollerne (evt. overskårne) ristes lidt i toasteren.
Bollerne opbevares bedst på køl eller frost.
Velbekomme!
Bollerne er fantastiske, når de er lune - og mindst lige så gode, når de er kolde, men vil du gerne have lune boller flere dage i træk, kan bollerne (evt. overskårne) ristes lidt i toasteren.
Bollerne opbevares bedst på køl eller frost.
Velbekomme!
Hej Jette
SvarSletSikke mange skønne opskrifter du har her! Glæder mig til at prøve flere af dem.
Bagte disse i går - men desværre blev dejen så flydende selv med kun 4 æg, at jeg valgte at bruge en silikone form til burgerboller for at det ikke skulle blive til en stor "pandekage". De smager rigtig godt, men hævede ikke - skulle der have været bagepulver i?
Velkommen til, Trine!
SletDet var da rigtigt ærgerligt, at du ikke fik "rigtige" boller ud af anstrengelserne. Dejen skal være som en vandbakkelsesdej og i hvert fald ikke flydende, som din blev. Kan det tænkes, at du har brugt almindeligt mandelmel og ikke den affedtede type, for det kan bestemt have gjort forskellen.
Der skal ikke bagepulver i. Æggene skulle gerne sørge for, at bollerne hæver. Det samme gælder for spinatbollerne, der også ligger en opskrift på her på bloggen. Tror det var i søndags, jeg lagde netop den opskrift op. De hæver også fint uden bagepulver.
Håber, du har bedre held næste gang ;-)
Mvh. Jette