Jeg er - som det måske fremgår - så heldig at være selvforsynende med krydderurter, så det er stort set kun kød og citron, der skal handles ind, når vi laver souvlaki. Dertil kommer selvfølgelig tilbehøret. Har du ikke adgang til friske urter, kan tørrede også anvendes.
Nogen gange sætter jeg også Halloumi (grillost), stykker af rød peberfrugt og løg på spyddene - især hvis vi en aften springer den grønne salat over. Billederne her afspejler netop variation, så brug, hvad du har i grøntsagsskuffen, når du laver souvlaki - det behøver ikke være kød alene, du sætter på spyddene. Og er der svinekoteletter på tilbud, så kan koteletter (eller andet svine- eller lammekød) såmænd også bruges.
Chicken souvlaki, til 6 personer (eller til 4 + rest til madpakken):
ca. 700 g. kyllingefilet (jeg bruger gerne inderfilet)
Saften af 1 (lille) citron + evt. fintrevet citronskal
1/3 dl. olivenolie (eller macadamiaolie)
2-3 pressede hvidløgsfed
1 håndfuld frisk mynte (eller 1 spsk. tørret)
1 håndfuld frisk oregano (eller 1 spsk. tørret)
1 spsk. havsalt
Friskkværnet peber
(Evt. 1-2 tsk. paprika, hvis du synes)
6 lange træspyd (eller metalspyd. Køb evt. et par af disse kebabsæt)
Skær kyllingekødet i småtern.
Bland en marinade af de resterende ingredienser og fordel den godt mellem kødstykkerne og lad kødet marinere i lagen i mindst et par timer (på køl) - gerne længere.
Imens kødet marinerer, skal du - hvis du bruger træspyd - helst have spyddene lagt i blød i vand, så du undgår, at de forkuller på grillen, og så kødet ikke hænger i, når det skal af spyddene.
Fordel kødet- og evt. grillost og grøntsager - på spyddene og grill dine souvlakispyd i ca. 10-12 min. ved indirekte varme.
Servér dem rygende varme med lækkert tilbehør - f.eks. grillede squash, grillet Haalloumi og fetadip. Se flere forslag og links nedenfor til opskrifter med tilbehør til den græske middag.
Forslag til tilbehør (klik på linket og se opskriften):
Forslag til tilbehør (klik på linket og se opskriften):
Sommersalat |
Tzatziki |
Cremet auberginedip |
Lun eller kold blomkålssalat aka kartoffelsalat |
Fetadip |
Dette indlæg indeholder affiliatelinks.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Når du har tastet din besked og indsendt den, kan den ikke ses her på siden, før den er læst af mig (Jette Daugaard Christensen - blogger på CDJetteDCs LCHF).
Hold derfor øje med siden og få svar.
Mvh. Jette