fredag den 29. maj 2015

Aubergine i fad med tomat, rosmarin og frisk Mozzarella


Tidligere på ugen fik vi lammeculotte serveret med ostegratinerede auberginer med rosmarin og tomat - og selvfølgelig en hel masse hvidløg.
Jeg synes, det var så godt, at successen blev gentaget, så her ser I retten serveret som tilbehør til vores lille fredagsdinner, hvor herren i huset havde besluttet sig for, at vi skulle have oksemedaljoner svøbt i bacon.

Har du rigtig god tid, så prøv min ratatouille (klik for opskrift), og har du knap så god tid, er retten her bestemt også godt tilbehør til den grillede bøf:

Aubergine i fad med tomat, rosmarin og frisk mozzarella:

1 stk. aubergine
3 store tomater
2 kugler frisk Mozzarella 
2-3 fed hvidløg skåret i tynde skiver
En god håndfuld friske rosmarinkviste
Friskkværnet urtesalt
Friskkværnet (rosen)peber
Olivenolie

Aubergine skæres i skiver - tynde skiver, hvis du ikke vil stege dem af i olie, før du lægger dem i et lille, smurt ovnfast fad, skiftevis med skiver af tomat og frisk Mozzarella.

Ovenpå og lidt imellem de taglagte grøntsager fordeles hvidløg og rosmarin og øvrige krydderier, og retten overhældes/stænkes med olie. Spar ikke på olien, hvis du ikke har stegt aubergineskiverne af først.

Lad gerne fadet stå lidt, hvis du har tid, så smagsgiverne - hvidløg og rosmarin - rigtigt får lov at brede sig.

Fadet sættes i ovnen på 190 grader i 45 minutter, evt. lidt kortere tid, hvis aubergineskiverne er forstegt.

Velbekomme!

2 kommentarer:

  1. Yummi smækfyldt med god smag og jeg elsker auberginer :-)
    God weekend.

    SvarSlet
    Svar
    1. Mange tak og i lige måde, Maria.
      Ja, vi skal have flere retter med aubergine!

      Slet

Når du har tastet din besked og indsendt den, kan den ikke ses her på siden, før den er læst af mig (Jette Daugaard Christensen - blogger på CDJetteDCs LCHF).
Hold derfor øje med siden og få svar.
Mvh. Jette