Har du kyllingefileter med bacon på menuen, er denne sauce superlækker tilbehør på enten blomkålsmos eller squashgetti. Og brug endelig stegeskyen fra kødet som smagsforstærker.
Forvandlingen sker, hvis saucen blandes med blomkålsris - og voilà!...: En fantastisk svamperisotto.
På de viste billeder er svampesaucen serveret med squashgetti (se evt. mere her).
Sauce til svamperisotto - eller svampesauce som tilbehør:
200 gr. blandede svampe (markchampignons, brune bøgehatte, enoki, mini shitake og lign.) *)
1 stk. løg (mellem str.)
2-3 fed hvidløg i fine skiver
2 skiver småtskåret bacon
50 gr. smør
1 dl. fløde 38%
150 gr. flødeost naturel (eller Pikant)
1 dl. vand (eller boullion/suppe)
1 tsk. løgpulver (udelades, hvis du bruger Pikantost)
1/2 tsk. sellerisalt (udelukkes, hvis du bruger boullion/suppe)
Et drys friskkværnet hvid og/eller rosapeber (købes f.eks. her)
Stegesky fra kyllingen (smag til med stegeskyen)
Pynt: Grana Padano flager og et drys hakket persille.
Evt. baconknas.
*) I Rema1000 har man kunnet købe en pakke, der indeholder netop disse svampe. Om den stadig er i handelen, vides ikke.
Hak løget og skær fine hvidløgsskiver. f.eks. med en Jamie Oliver hvidløgsskærer som den, der kan ses og købes her.
Rens svampene og tag stilling til, om svampesaucen skal indgå i en blomkålsrisotto. Skal den det, hakkes svampene. Skal saucen derimod serveres som tilbehør, synes jeg, det klæder saucen bedst med hele svampe (eller halverede, hvis de er store). Lad de små svampe være i den størrelse, de er.
Rist baconstykkerne på panden. Smelt smørret med den ristede bacon og fordel svampene på panden sammen med bacon og rist videre, indtil væsken begynder at fordampe fra svampene.
Hæld fløde og smelteost ved. Tilsæt krydderier og lad saucen reducere. En passende mængde vand/boullion tilsættes, når saucen bliver cremet og tyk.
Tilsæt også lidt af stegeskyen - men pas på, at saucen ikke bliver for salt.
Er det svamperisotto, du vil servere, blandes den færdige sauce med blomkålsris.
Svampesaucen er også lækker ovenpå squashgetti eller blomkålsmos.
Servér med Grana Padano flager eller baconknas og et drys hakket persille og gerne en grøn salat som tilbehør.
Velbekomme.
Dette indlæg indeholder affiliatelinks.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Når du har tastet din besked og indsendt den, kan den ikke ses her på siden, før den er læst af mig (Jette Daugaard Christensen - blogger på CDJetteDCs LCHF).
Hold derfor øje med siden og få svar.
Mvh. Jette