...Og så er man jo klar til allehelgensaften, fredag d. 31. oktober. (Læs mere her om allehelgensaften, Halloween og allesjælesdag på.)
...Og så havde vi vejret med os igår - ja, det holdt da i hvert fald tørt, og det var mildt - så det hele kunne foregå udendørs.
Der er temmelig meget "indmad" i de store, flotte græskar, og jeg må ærligt indrømme, at det altsammen røg ud (shhhh..., for det kunne sikkert have været udnyttet...).
Nå, men man bestemmer sig allerførst for, hvordan man vil "skalpere" sit græskar, zig-zag eller bare lige rundt. Der skæres skråt nedad og så dybt, at man kan "løfte håret" - med "hårrødder" på den stakkels græskarmand. Og så er det eller bare om at grave ud - bevæbnet med ske.
Hvis man er lidt sart, som unge mennesker nu kan være, så kan det godt ske, man synes, det lugter lidt af græskar. Well, no wonder!
Et par tips fik jeg med på vejen af de dygtige kunstnere, for dét at skære tænderne ud til sådan et græskarhoved er nemlig slet ikke så svært, som man måske skulle tro. Hvis blot man ligger inde med et par tandstikkere, der kan bruges som nåle til at fastgøre de separat udskårne tænder med, ja - så går det hele som en leg. Det drejer sig bare om at lave et passende tandsæt ud af de stykker græskar, man har skåret bort til mund eller øjenhuller.
Om der skal skæres et oar hulker i "hatten", må man lige vurdere. De kære græskar skulle jo helst ikke blive "for varme i skrællen" - de er jo lidt bistre i udtrykket! Og kogt græskar hører køkkenet til, så husk lige, at også fyrfadslys afgiver varme!
Om der skal skæres et oar hulker i "hatten", må man lige vurdere. De kære græskar skulle jo helst ikke blive "for varme i skrællen" - de er jo lidt bistre i udtrykket! Og kogt græskar hører køkkenet til, så husk lige, at også fyrfadslys afgiver varme!
Et godt råd er at få fat i et par gode lommeknive, før man går igang. En lang køkkenkniv er ikke så effektivt et redskab. En æblekerneudstikker er også et fint stykke værktøj til noget af arbejdet.
God fornøjelse! Og glæd jer til det fine resultat og det (u)hyggelige lys i mørket!...
Skulle du nu få lyst til at bruge af de for efterårstidens så dejlige græskar i din madlavning, så kig disse opskrifter igennem (klik på hvert link for at se opskrifterne):
SÆSON FOR GRÆSKAR:
Tak til de unge mennesker for Halloween græskarhovederne. Fine (og lidt uhyggelige) ser de ud, når mørket falder på, og fyrfadslysene tændes. |
Skulle du nu få lyst til at bruge af de for efterårstidens så dejlige græskar i din madlavning, så kig disse opskrifter igennem (klik på hvert link for at se opskrifterne):
Hokkaido-lasagne |
- Hokkaido-lasagne
- Ketchup med Hokkaido
- Hokkaidofritter
- Hokkaidosuppe
- Hokkaido "rugbrød"
- Kyllinge/-hvidløgssuppe med græskar
- Halloween butternut muffins (opskrift følger)
- Spaghettisquash som pasta (opskrift følger, når/ jeg får mig skaffet et oar eksemplarer af denne type græskar).
Kyllinge-/hvidløgssuppe med græskar |
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Når du har tastet din besked og indsendt den, kan den ikke ses her på siden, før den er læst af mig (Jette Daugaard Christensen - blogger på CDJetteDCs LCHF).
Hold derfor øje med siden og få svar.
Mvh. Jette