Det er suppetid, og for hvem, der kan lide blomkål, er blomkålssuppe en absolut "must have". Blomkål hører til blandt årstidens grønt og er tilmed billig netop nu.
En blomkålssuppe må gerne smage af noget, så giv den gerne et ekstra spark med chili'en. Jeg bruger her tørrede chiliflager, men erstat gerne med friskhakket, hvis du synes. Husk, at chili bliver stærkere i retten, jo længere den står - og der er forskel på styrken i chili, så dosér forsigtigt og forholdsmæssigt.
Cremet blomkålssuppe (ca.2,2 l. færdig suppe):
1 blomkålshoved, befriet for stok (800-900 gr. renset vægt)
3 løg, mellemstore, pillede og groft hakkede
1-2 fed hvidløg
100 gr. smør
1 l. vand
1 1/2 tsk. stødt/knust spidskommen
3 1/2 tsk. tørrede chiliflager
1/2 tsk. kværnet hvid peber
3 spsk. Herbamare urtebouillon (eller anden glutenfri bouillon)
200 gr. cremefraiche 38% eller flødeost naturel/pikant
Ved servering/anretning:
Cremefraiche 38%, stegt kyllingekød i skiver/tern, stegt og knust bacon, forårsløg, koriander eller andre friske krydderurter og chili(flager).
De hakkede løg steges blanke i smørret i en gryde, der rummer minimum 3 liter.
Blomkålsbuketter og krydderierne kommes i gryden til de blankstegte løg og damper med ca. 5 min., før vand hældes over og presset hvidløg, boullion og cremefraiche røres i.
Kog op og lad suppen snurre under låg en halv time.
Når suppen er kogt færdig, blendes den (jeg bruger min Bamix stavblender) og er klar til servering øjeblikket efter.
Serveres med lige dét, du har lyst til - se gerne mine forslag ovenfor.
Velbekomme!
Klik her og se flere opskrifter på suppe.
Indlæg indeholder affiliatelinks.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Når du har tastet din besked og indsendt den, kan den ikke ses her på siden, før den er læst af mig (Jette Daugaard Christensen - blogger på CDJetteDCs LCHF).
Hold derfor øje med siden og få svar.
Mvh. Jette