I eftermiddag skal vi til fødselsdag, og jeg havde egentlig tænkt mig at medbringe et par osteboller (som her - klik for at se opskriften), men da min dej denne gang havde fået tilført andre oste og lidt smør, viste det sig, at den ikke blev så stiv, at jeg ville kunne have formet boller af den - og jeg syntes heller ikke, jeg ville røre mere pofiber eller HUSK i dejen. Derfor blev dejen bredt ud på en bageplade og drysset med blå birkes. Voilà, ostefladbrød - og jeg er pænt tilfreds med resultatet.
Jeg forestiller mig, at dette ostebrød næste gang, jeg bager det, skal fungere som foccasia, som skal være med mine så fantastiske cherrytomater, jeg selv avler og hvor birkes selvfølgelig skal udskiftes med frisk rosmarin og flagesalt. Det skal I nok høre om en af de nærmeste dage, når forsøget er gjort.
Opskriften (med udgangspunkt i de før omtalte osteboller) kommer her:
Ostefladbrød med chiafrø og blå birkes
7 æg, str. M
50 gr. smeltet smør
225 gr. revet ost (her er der brugt halvt Mozzarella og halvt Pecorino)
1/2 dl. HUSK loppefrøskaller
1/2 dl. Pofiber
2 strøgne spsk. chiafrø (kan udelades)
1 1/2 - 2 tsk. bagepulver
Pynt: Blå birkes (eller sesamfrø, hvis du synes)
50 gr. smeltet smør
225 gr. revet ost (her er der brugt halvt Mozzarella og halvt Pecorino)
1/2 dl. HUSK loppefrøskaller
1/2 dl. Pofiber
2 strøgne spsk. chiafrø (kan udelades)
1 1/2 - 2 tsk. bagepulver
Pynt: Blå birkes (eller sesamfrø, hvis du synes)
Æg piskes luftige, før smeltet smør røres i.
Revet ost tilsættes og under let piskning tilsættes en blandingen af low carb meltyperne, frø og bagepulver.
Lad dejen hvile/trække i 10 min, før den hældes ud på en bageplade beklædt med bagepapir.
Det gør ikke noget, hvis du først tænder ovnen, efter du har hældt og fordelt dejen på pladen, så kan den få lov at trække lidt længere, mens ovnen når den rette temperatur af knap 175 grader (varmluft).
Husk at drysse med birkes eller hvad, du synes, før fladbrødet stilles i ovnen og bages i knap 20 min.
Brødet afkøles på bagepladen eller hives - med bagepapir - over på en bagerist til afkøling.
Efter afkøling kan der skæres passende stykker. Du kan også klippe i fladbrødet MED bagepapir under, hvis du gerne vil gemme brødet et par dage i køleskab eller fryse det ned til senere brug.
Serveres med godt med smør og pålæg efter ønske.
VELBEKOMME!
Husk, at du øverst på siden eller med et klik herunder
kan finde alle mine opskrifter i mit:
Jeg har lige smidt en portion i ovnen, dog med cheddar og mozzarella samt lidt timian. Her dufter himmelsk godt, så jeg er meget spændt. Lige nu hæver brødet ret voldsomt, men jeg tænker, at det falder sammen, når det kommer ud af ovnen?
SvarSletHav en dejlig dag!
Åh, det lyder næsten som et foccasiabrød - det skal jeg også have bagt i aften!
SletFaldt brødet sammen igen, eller holdt det lidt af formen?
Også en god dag til dig Anna-Maria - og velbekomme :-)
Det smager faktisk også sådan! Det blev virkelig lækkert, og som jeg forventede, faldt det lidt sammen, men det var egentlig kun godt for konsistensen, tror jeg. Højden på det færdigbagte brød er nu lidt over 1 cm, hvilket er perfekt som sandwichbrød. Så min fryser er fyldt! :-)
SletDet er bare et super brød. har lige lavet det og kan kun sige at det er det tætteste jeg har været på "rigtig" brød siden jeg startede på lchf. :-) super lækkert.
SvarSletJeg har en plade i ovnen nu. Glæder mig allerede til kaffe, brød, smør og ost i eftermiddag :-)
SvarSletUhmmm! Det er det bedste brød jeg har bagt LCHF , brugte loppefrøskalder og affedtet kokosmel samt sesamfrø, og det blev fint .
SvarSletDet lyder også som en fin kombi, Hanne. Når bare man ikke overdriver mængden af kokosfibermel, så ér det et rigtigt godt produkt - især, når der i opskrifterne indgår æg i rimelig mængde.
Slet