søndag den 22. juni 2014

De bedste MAXI-burgerboller til pulled pork og MEXI-burgere - LCHF


Hvis du ikke allerede kender eller har prøvet de "grove" burgerboller, jeg laver, så klik på linket og se dem an - de er super gode. Jeg bruger dem gerne til kyllinge-burgere eller med almindelige hakkebøffer.
Men nu til burgerboller med en lidt "finere" tekstur - nemlig uden hele frø og kerner... lige bortset fra et drys sesamfrø på toppen.
Det er rart at kunne veksle mellem de 2 slags, og til pulled pork kan det godt være på sin plads med en bolle med mindre "gods i". Og smagen... ja, den leder tankerne hen på almindelige, lette hvedebrødsboller, der passer så godt til den karakteristiske, krydrede smag af pulled pork.

TIP: De lyse, lette burgerboller, jeg her har bagt, er blevet til i store silikoneforme, jeg har købt for så lang tid siden, at jeg ikke længere husker hvor. Desværre har jeg kun tre af dem, for min opskrift passer til 4 ret store boller. 
Bollerne kan også formes med våde hænder eller sættes med spiseskeer på en bageplade beklædt med bagepapir. Da vil dejen nok flyde lidt ud under bagningen, så undgå at lave bollerne for store og byg din burger med to stk. boller istedet for at gennemskære én stor.
En anden god idé - hvis du vil have fintformede cirkulære boller - er at bage dem i mad-/kageringe med en passende diameter. De kan af og til købes til små penge og er iøvrigt at finde på min egen ønskeseddel (på Pinterest).

De bedste MAXIburgerboller til pulled pork og MEXIburgere - 4 store eller 8 små:

1 dl. Fiberfin *)
1 dl. affedtet sesammel
1/2 dl. affedtet kokosfibermel
3 spsk. HUSK (loppefrøskaller)
1 tsk. bagepulver
1/2-1 tsk. urtesalt - f.eks. Herbamare
1 1/2 dl. græsk yoghurt 10%
1/2 dl. piskefløde 38%
1/2 dl. vand
2 spsk. presset citronsaft
3 æg str. M/L
2-3 spsk. smeltet smør
Pynt: Et drys sesamfrø

Alle tørre ingredienser blandes godt sammen.

Smeltet, let afkølet smør blandes med græsk yoghurt, fløde, vand, citronsaft og æg. Brug f.eks. en dejskraber - det er unødvendigt at piske.


Hold lidt af den smeltede smør tilbage, hvis du bruger forme, så du kan smøre dem let.

De tørre ingredienser vendes i blandingen med de våde ingredienser. 

Sørg for, der ikke efterlades klumper i dejen, før du lader den hvile i 8-10 min.
Hvis du ikke har 4 passende firme, så form 8 boller med fugtede hænder, så dejen ikke hænger i. Da dejen alligevel flyder lidt ud, kan du også bare sætte 8 klatter på pladen med et par skeer.

Pynt bollerne med et drys sesamfrø.

Bollerne stilles i en 160 grader forvarmet ovn og bages i ca. 25-30 min. med varmluft. Beregn lidt længere tid, hvis du ikke benytter varmluft. Hold øje med, at bollerne ikke bliver for mørke. Hvis du ikke bager i forme, vil bagetiden være kortere.


Afkøles på bagerist.

Bollerne er fryseegnede.

Vil du servere mexikanske burgere, så husk at lave en portion hot guacamole
Servér også gerne burgerbollerne med ekstra spicy tilbehør som f.eks.:

CHILIMAYO, du selv rører:

4 spsk. mayonnaise (hjemmegjort eller f.eks. Hellmanns)
1-2 tsk. citronsaft
1 tsk. koncentreret tomatpuré
1/2 tsk. chilipulver
Et drys Herbamare urtesalt og lidt friskkværnet peber
Lidt Tabasco (den smager du til med)

Inspirationen til chilimayonnaisen er hentet hos Ditte på Lidt om LCHF.

Velbekomme!

*) Du kan se her (klik på linket) i hvilke andre opskrifter Fiberfin indgår. Og hvis du gerne vil læse mere om produktet, finder du læsestof via dette link.


Se flere forslag til tilbehør i mit

☆ OPSKRIFTSREGISTER ☆


6 kommentarer:

  1. Hej :-)
    Glæder mig til at prøve denne opskrift, de ser super lækre ud. Jeg vil dog gerne vide, om fiberfin kan undlades, da jeg har alle de andre ingridienser, hvis ja, hvordan skal jeg så gøre?
    Mvh. Sofie

    SvarSlet
  2. Hej Jette
    Næringsindholdet på dine maxi burgerboller pr 100g
    217 kcal protein 10g, kulhydrat 5,8g fedt 16g
    Hilsen Lone

    SvarSlet
    Svar
    1. Ikke helt dårligt - set i betragtning af, at brødet kun er ledsager til kød, og god gang salat og mayo/dressing.

      Mange tak for udregningerne, Lone!

      Mvh. Jette

      Slet
  3. Chilimayo lavet på Hellemanns pr 100g
    568 kcal protein 1,5, kuldhydrat 4,6g fedt 61g

    SvarSlet
  4. hej.. ser meget lækkert ud, men har ikke fiberfin. kan jeg bruge noget andet i stedet?

    SvarSlet
    Svar
    1. Lige præcis disse burgerboller er "opfundet" med det formål at bruge Fiberfin, så jeg ville nok vælge en anden opskrift, hvis du ikke ligger inde med Fiberfin eller ikke vil købe det hjem.
      Der er opskrift på grove burgerboller her på bloggen, og du kan også lave osteburgerbolle - brug opskriften på osteboller og form nogen boller, der er lidt større, så har du dem ;-)

      Slet

Når du har tastet din besked og indsendt den, kan den ikke ses her på siden, før den er læst af mig (Jette Daugaard Christensen - blogger på CDJetteDCs LCHF).
Hold derfor øje med siden og få svar.
Mvh. Jette