Denne ret er en rigtig efterårstet. Mættende og med en god, kraftig smag. Lav en stor portion, så du har mad til et par dage - eller lav den til dine gæster. Den mætter rigtigt, rigtigt godt. Og så er den iøvrigt velegnet til genopvarmning.
Opskriften får du her:
Ingredienser - 6-8 pers.:
2-3 løg
2 store peberfrugter
800 gr. kyllingebryst
200 gr. flødeost
150 gr. revet mozzarella
250-300 gr. tomatsauce af god kvalitet
(f.eks. pizzasauce med lav kulhydratindhold og uden sukker) - lav den evt. selv.
3 fed hvidløg
1/2 tsk. chilipulver (brug evt. frisk chili)
Salt
Peber
Klaret smør eller kokosolie uden smag (klik og køb her) til stegning
Peberfrugt og løg skæres i skiver. Disse steges i kokosolie på panden, indtil de er knapt helt bløde og blanke.
Kyllingebryst skæres igennem på den flade, lange led, således at hvert kyllingebryst bliver til 2 fileter. Kyllingestykkerne bankes ud, så hver filet bliver omtrentlig lige tykke.
Tip:
Når kyllingebryst skal fileteres (skæres igennem på den lange, flade led), gøres det lettest ved at lægge håndfladen over kyllingebrystet og skære, idet kniven føres vandret, midt gennem kyllingebryststykket.
Filetstykkerne lægges i en frostpose én for én (efter "tur" og brug bare den samme pose). Pose med filet lægges på et spækbræt og med den flade side af en pande eller lign. genstand, bankes fileten ud, derved opnås en jævn og større stegeflade samtidig med, at fibrene i kyllingekødet brydes. Virkningen er, at kødet lettere bliver mørt under tilberedningen.
Kyllingefileterne brunes let på panden. De krydres med salt og peber under stegningen. De skal ikke gennemsteges - blot brunes let af (ca. et par minutter på hver side). Med de 800 gram kylling, der skal der brunes af 2 omgange.Imens kyllingefilleterne brunes, laves en oste-/tomatsauce i en gryde: Tomatsaucen varmes igennem, og presset hvidløg og chilipulver tilsættes. Under omrøring smeltes flødeosten i tomatsaucen, og til sidst tilsættes også revet mozzarella. Gryden tages fra varmen.
Knap halvdelen af ostesaucen hældes i panden til (alle) kyllingefileterne. Ostesaucen smøres god imellem fileterne. Vend bare godt rundt, så osten kommer godt omkring kyllingen.
I et ovnfast fad lægges nu kyllingefileterne med den ostesauce, der hænger ved. De bløde læg og peberfrugter fordeles hen over fileterne, og resten af ostesaucen fordeles hen over.
Fadet sættes i en 175 grader forvarmet ovn, og retten snurrer i ca. 20-25 minutter - eller indtil osten så småt begynder at brune.
Serveres med en god salat - f.eks. en sommersalat (se den ved at klikke her). Andet tilbehør behøver denne ret egentlig ikke, da den er utroligt mættende. En lille portion guacamole (klik her for opskrift)
og lidt cremefraiche 38% vil dog klæde retten.
Velbekomme!
Jeg lavede lige det her til aften. Det er jo perfekt! Virkelig, virkelig god opskrift. Alle kunne lide det og jeg blev mæt af kylling, hvilket ellers virkelig er en sjældenhed.
SvarSletDejligt at høre, Pernille.
SletOg velbekomme!
Retten skal vist også snart på bordet herhjemme hos os igen. Den går rent ind hos de fleste - også vores børn.
Kan jeg bruge anden ost end mozzarella?? Det ser rigtigt lækkert ud, så skal prøves.
SvarSletDu kan sagtens bruge en anden nogenlunde fed ost. En cheddar er også fantastisk! God fornøjelse :-)
SletHej.
SvarSletJeg er lidt en dompap, når det kommer til madlavning, og jeg kan få det meste til at mislykkes ;-)
Så jeg spørger måske dumt, men kan man bruge en mornaysauce sammen med pizzasaucen? Vi skal lave mad til 16 personer, og det ville gøre det noget nemmere.
Mornaysauce er jo en ostesauce.
Og så virker det lidt mere "sikkert" end at lave en ostesauce selv ;-)
Tak :-)
Det kan du da, men saucen vil ikke blive så tyk som denne. Det behøver den selvfølgelig heller ikke.
SletHvis du har mod på selv at lave din Mornaysauce, kan du finde en opskrift i mit opskriftsregister. Og laver du den selv, undgår du stivelse og evt. andet "skidt", der er i den færdigkøbte.
God fornøjelse med madlavningen - det skal nok lykkes ;-)
Mvh. Jette
Tak for hjælpen!
SvarSletJeg prøver den færdigkøbte. Det er jeg lidt mere tryg ved ;-)
Den kan jeg da ikke splitte ad :-)))
Mvh Bente
Jeg tænker i øvrigt, at jeg vil putte lidt ekstra ost i for at gøre saucen lidt tykkere.
SvarSletJeg glæder mig til at prøve din opskrift. Det ser bare lækkert ud :-)
Det var så dagens middag! Mums.... Jeg bagte lidt rosenkål og kogte lidt blomkål som tilbehør. Virkelig lækkert.
SvarSletHvor længe skal retten have i ovnen hvis man skal genopvarme den?
SvarSletDet er svært at svare på, hvor længe retten skal have i ovnen for at blive tilpas varm. Her tror jeg, du må prøve dig frem ;-)
SvarSletOkay jeg prøver mig frem så. Tak for svar. Skal lave den i dag. Glæder mig til at se hvordan det smager. :-)
SvarSlet