Har man Har man inviteret gæster til middag eller frokost, vil man selvfølgelig gerne gøre lidt ud af maden, så den er indbydende og festlig ud.
Selv de kogte æg kan komme til at tage sig rigtigt fine ud, og uanset om de skal indgå som garniture til forretten, som tilbehør til sild, laks eller rejer eller skal på tapasbordet med andre småretter. Og det er i grunden legende let. Her får du anvisningerne:
TIPS: Den overskydende æggemasse kan sagtens anvendes i f.eks en dressing med sennep, dild, cremefraiche, citronsaft og lidt Sukrin. Smages til med salt og peber.
Velbekomme!
8 æg (hårdkogte, pillede og afkølede)
150 gr. flødeost
2 spsk. piskefløde 38%
2 spsk. friskpresset citronsaft
1 spsk. mayonnaise
Herbamare urtesakt
Evt. hvid peber
Forslag til pynt:
Et par stilke frisk dild
Evt. lidt ørredrogn eller rejer
Evt. halverede/kvarte cocktailtomater
Æggene halveres og blommerne tages ud.
Blommer og øvrige ingredienser blandes godt - f.eks. i en minihakker som vist her. Smages til med krydderier. Er fyldet for fast, tilsættes lidt ekstra mayonnaise.
Fyldet kommes i en sprøjtepose med rosettylle eller lign. og æggene fyldes godt op. Der vil være rigeligt med fyld!
Pynt de fyldte æg med små dildkviste og evt. lidt ørredrogn eller rejer - alt efter, til hvilken ret, æggene skal serveres.
TIPS: Æggene kan med fordel laves dagen før anvendelse og opbevares på køl. Fyldet i æggene bliver derved lidt fastere.
Herunder ses de færdige æg anvendt som garniture til en laksemousse (opskrift følger snarest).
150 gr. flødeost
2 spsk. piskefløde 38%
2 spsk. friskpresset citronsaft
1 spsk. mayonnaise
Herbamare urtesakt
Evt. hvid peber
Forslag til pynt:
Et par stilke frisk dild
Evt. lidt ørredrogn eller rejer
Evt. halverede/kvarte cocktailtomater
Æggene halveres og blommerne tages ud.
Blommer og øvrige ingredienser blandes godt - f.eks. i en minihakker som vist her. Smages til med krydderier. Er fyldet for fast, tilsættes lidt ekstra mayonnaise.
Fyldet kommes i en sprøjtepose med rosettylle eller lign. og æggene fyldes godt op. Der vil være rigeligt med fyld!
Pynt de fyldte æg med små dildkviste og evt. lidt ørredrogn eller rejer - alt efter, til hvilken ret, æggene skal serveres.
TIPS: Æggene kan med fordel laves dagen før anvendelse og opbevares på køl. Fyldet i æggene bliver derved lidt fastere.
Herunder ses de færdige æg anvendt som garniture til en laksemousse (opskrift følger snarest).
TIPS: Den overskydende æggemasse kan sagtens anvendes i f.eks en dressing med sennep, dild, cremefraiche, citronsaft og lidt Sukrin. Smages til med salt og peber.
Velbekomme!
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Når du har tastet din besked og indsendt den, kan den ikke ses her på siden, før den er læst af mig (Jette Daugaard Christensen - blogger på CDJetteDCs LCHF).
Hold derfor øje med siden og få svar.
Mvh. Jette