Tilsæt evt. lidt mindre salt, hvis de mindre børn skal spise med - så vil mosen højst sandsynlig "gå rent ind" hos junior. |
Og faktisk er det en rigtig dejlig mos, der passer til både fiskeretter og de fleste kødretter, så prøv, om ikke den også falder i din og familiens smag. Den kan serveres både varm og kold, så får man lavet for meget, er den lige så god dagen efter. I princippet kan den også bruges som dip.
Ingredienser:
1 stort broccolihoved, befriet for midterstok
(brug så meget af buketstokkene, som muligt)
100-150 gr. processed cream cheese 60% (smelteost)
(flødeost er også fint)
2 æggeblommer (kan evt. udelades)
2 tsk. tørret estragon
2 tsk. Trocomare (eller anden urtesalt)
Evt. et drys peber
Broccolibuketterne koges (uden salt) i ca 20 min. og drænes for vand efter kogningen.
Smelteost (eller flødeost), estragon og salt tilsættes, og der blendes med stavblender ell. lign.
Blend indtil du har den konsistens, du foretrækker. Den behøver bestemt ikke være helt fint blendet!
Æggeblommerne røres i.
Broccolimosen er her serveret med røget lakseørred og en hurtig tomatsalat.
Det kunne jo næsten ikke være meget nemmere...
Broccolimos serveret med lakseørred og tomatsalat med en lille håndfuld cashewnødder |
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Når du har tastet din besked og indsendt den, kan den ikke ses her på siden, før den er læst af mig (Jette Daugaard Christensen - blogger på CDJetteDCs LCHF).
Hold derfor øje med siden og få svar.
Mvh. Jette