tirsdag den 30. juli 2013

Lækre lakridsmandler i Actifry


Opskrift på lækre lakridsmandler i Actifry

De lækreste lakridsmandler tilberedt i Actifry - CDJetteDCs LCHF


Lad mig starte med at sige, at lakridsmandler sagtens kan laves på panden - men nu er jeg jo den heldige indehaver af en Actifry (kan købes via dette reklamelink), og så skal den jo også bruges, for det ér nu så nemt.

Du skal bruge:
250 gr. mandler (både afskallende/smuttede mandler og hele mandler kan bruges
1 tsk. olivenolie (mindre en en halv grøn måleskefuld)
(Olivenolie kan benyttes ved tilberedning i Actifry (kan købes via dette reklamelink), da temperaturen ikke kommer over 160 grader, men benyt ellers f.eks rapsolie eller anden olie, der er bedre egnet til stegning).
3 tsk. lakridspulver


Mandler hældes i Actifry maskinen, som startes. Timeren indstilles på max. 15 min.
Efter ca. 10-12 min. åbnes Actifry'en og lakridspulver og olie fordeles jævnt over mandlerne. Rør lidt, før Actifry'en lukkes og kører videre i 2-3 min.

Hold øje med mandlerne - lakridspulveret skal kun lige hæfte og fordele sig på mandlerne, så har du serveringsklare snacks, men pas på - de er varme.


Hvis mandlerne skal gemmes, afkøles de på bagepapir, før de hældes i en lufttæt beholder.


Disse blev serveret med det samme - velbekommee!

Lad mig slutte med at nævne, at Actifry'en ikke kom på plads, efter den havde produceret disse skønne mandler. Og det er så sandt, så sandt, at det er MEGET LÆNGE SIDEN, den har set kartofler, men dem fik den lige et gensyn med idag. Flotte, hjemmelavede pommesfrites - tilberedt i Actifry - blev serveret for familien, mens jeg selvfølgelig fandt på andet tilbehør til hakkebøffen, nemlig krydrede, stegte squashskiver og tzatziki.
Investeringen i "dyret" skal jo også lige have lov at tjene sig hjem, og alt andet lige, vil jeg hellere servere hjemmelavede pommesfrites end dem fra en frostpose, der godt kan lugte fælt af dårlig olie, synes jeg.

Indlæg indeholder affiliatelinks.
Indlæg er oprindeligt udgivet 30. juli 2013

5 kommentarer:

  1. Jeg kan se, at du bruger din Actifry en del. Er du glad for den?
    Det er iøvrigt nogle vældig inspirerende opskrifter, du har :-)
    Mvh Kathe

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Kathe.
      Ja, jeg er MEGET glad for min Actifry. Og måske især efter, jeg har lagt kosten om. Vi laver stadig "almindelig" mad her i familien - til de af os, der ikke spiser LCHF. Heldigvis kan det meste "LCHF'iseres", men Actifry'en kører ofte med tilbehør til mig, mens der koges pasta, ris eller kartofler til den øvrige familie.
      Ud over dagligretterne, er den også bare SÅ god, når jeg rister frø og nødder - http://cdjettedcs.blogspot.dk/search/label/Actifry
      Kathe, du har iøvrigt selv en fantastisk flot og inspirerede blog. Den må jeg snart kigge lidt nærmere på - der er helt sikkert en del opskrifter, jeg skal afprøve.

      Slet
  2. Har du nogle tips til, hvordan man kan lave de lækre lakridsmandler, hvis man ikke er så heldig at have en Actifry? :)

    SvarSlet
  3. Har lige fået en Actifry, lavede pomfritter, stor fiasko, skar en bagekartoffel i 1x1 cm. og puttede dem i. De var bløde og med små sorte pletter. Gjorde hvad der stod i opskriften.
    MVH
    Claus Jensen

    SvarSlet
    Svar
    1. Det var da træls. Jeg har ikke særlige råd, fordi jeg sjældent - som i VIRKELIG sjældent - laver pommes frites, da jeg spiser lowcarb. Men det sker, at familien efterspørger pommes frites, og de bliver fine i ActiFry'en.

      Slet

Når du har tastet din besked og indsendt den, kan den ikke ses her på siden, før den er læst af mig (Jette Daugaard Christensen - blogger på CDJetteDCs LCHF).
Hold derfor øje med siden og få svar.
Mvh. Jette