lørdag den 6. juli 2013

Krydrede kyllingedeller


Hvad bruger man lige 800 gr. hakket kyllingekød til? Altså lige ud over selvfølgelig karrykrydret hvidkål med kylling (klik på linket, hvis du gerne vil se opskriften) - fantastiske ret, hvor hakket kyllingekød indgår. Den kommer ofte på bordet hos mig, fordi den smager skønt, og fordi jeg så laver af hele 800 gr. kød og fryser portioner ned. Kyllingelasagne kan også gå an, men her er 800 gr. måske lige i overkanten...

Ja, hvad bruger man så hakket kylling til. Svaret kunne jo være kyllingefrikadeller - og måske helst de krydrede af slagsen. Jeg synes  i hvert tilfælde, at der skal en god gang krydderier til, for ikke at ende med kedelige, fade frikadeller. Og hvis der samtidig kommer lidt grønt i farsen, bliver de ekstra lækre.
Da hele familien med velbehag spiser disse frikadeller, bliver der sjældent ret mange til overs til fryseren, men de ér selvfølgelig fryseegnede.

I opskriften er et enkelt affiliatelinks - og nej, det er ikke en ingrediens ;-)
Affiliatelinks giver dig et link til en webshop, hvorfra du kan se og købe produktet, der er linket til.

Ingredienser, ca. 26 stk:
800 gr hakket kyllingekød
150 gr bacon, hakket eller klippet meget fint
1 stor peberfrugt hakket i små tern - jeg bruger en Alligator til formålet - se og KØB den f,eks. her
1/4 squash - også hakket i små tern (eller evt. 1 stor gulerod, revet)
1 stort løg (revet - eller kørt godt i minihakker)
3 æg
3 spsk Fibrex
1/2 glas rød pesto (mængden svarer til 3-4 store spsk)
1-2 fed hakket hvidløg
1-2 knivsp chilipulver
1-2 tsk salt (gerne urtesalt)
Friskkværnet peber

Start med at hakke grøntsagerne og riv løget. Heri blandes æg, Fibrex, rød pesto og alle krydderier. Lad gerne blandingen stå nogen minutter, førend det hakkede kyllingekød og bacon røres i. Et tip til at få bacon findelt (hvis den er i skiver), er at bruge saks.





Farsen skal hvile 1/2-1 time. vurdér, on den skal tilføres lidt HUSK, før den formes til frikadeller og enten pandesteges eller steges i ovnen. Personligt synes jeg, frikadellerne bliver bedst, hvis de pandesteges, men vælger man ovnen, skal de bage ved 150 grader i ca. 45 min.

Ovnsteges dellerne, kan man evt drysse pladen med sesamfrø, før frikadellerne formes og sættes på pladen. Ovenpå drysses også med sesam.




Til frikadellerne serveres f.eks. blomkålsmos og en grøn salat.


Velbekomme.

1 kommentar:

  1. Dem har jeg lavet her til aften og de smagte virkelig godt, tak for inspiration :)

    SvarSlet

Når du har tastet din besked og indsendt den, kan den ikke ses her på siden, før den er læst af mig (Jette Daugaard Christensen - blogger på CDJetteDCs LCHF).
Hold derfor øje med siden og få svar.
Mvh. Jette