lørdag den 27. januar 2018

Aioli lavet med bagt hvidløg

Aioli med bagt hvidløg

Uha, jeg har købt for mange hvidløg. En hel ranke, faktisk. Eller har jeg nu også forkøbt mig i hvidløg? Well...Måske får jeg dem alligevel brugt, for idéerne til, hvad jeg kan bruge dem til, står jo nærmest i kø. Den første af idéerne fik jeg idag afprøvet, hvilket resulterede i den allerskønneste aioli med bagt hvidløg. Ja, du læste rigtigt - den er lavet med bagte hvidløgsfed.


De bagte hvidløgsfed giver en helt anden og ganske mild aioli, som er SÅ perfekt til alt kød, såvel som dressing til salaten og naturligvis også som dip til grøntsagerne.

Mangler du ellers en god idé til, hvordan du kan bruge bagte hvidløg til dressinger, skulle du måske også kigge nærmere på denne hvidløgsdressing.
... og kigger du forbi, så finder du samtidig opskriften på den lækreste spidskålssalat.





Nuvel...Her får du opskriften på min aioli med bagt hvidløg - og husk, at den sagtens kan holde sig på køl i op til 14 dage.

lørdag den 6. januar 2018

Et godt glas æggelatte og en go' historie

Den bedste opskrift på LCHF æggelatte


De, der kender mig eller har fulgt mig her på bloggen fra dens opstart, vil vide, at LCHF har været min livsstil i godt 2 1/2 år, og først nu er jeg kommet til min første æggelatte!
Say what? Kan det VIRKELIG passe? Yes, believe it or not, den er god nok - jeg har i sandhed ikke kunnet få mig selv til at drikke kaffe med æg. Og trods min søde venindes talrige forsøg på at overtale mig til at prøve, er det aldrig blevet til noget - før nu, forstås.

Kaffeopskrift på LCHF æggelatte med kokosolie

Se lige en gang hvor indbydende Tinas æggelatte ser ud med dens cremede og fløjsbløde skum på toppen - What's not to like?!

Opskriften i dens enkelthed kommer her.

Cremet fetadip eller White Cheese creamy dip

Uha, den er go', denne cremede fetadip, og hvor har vi i grunden nydt sådan en omgang dip til mange familiemiddage og tilsyneladende uden at jeg har fået lagt opskriften ind her på blogsiden, så flere af jer har kunnet få glæde af den. Nu er den her endelig, og den kræver ikke den store introduktion, men jeg vil dog nævne, at jeg ikke anvender græsk Feta men Danish White Cheese (Mediterranean Style), når jeg laver denne dip. Feta er et oprindelsesbeskyttet produktnavn, og der hvor jeg handler, har den græske Feta ikke en fremtrædende plads i køledisken, så det er den danske ost, der havner i min indkøbskurv.

Opskriften kommer her - og den må du ikke snyde dig selv for at afprøve.