lørdag den 27. maj 2017

Rabarberkompot uden raffineret sukker

Rabarberkompot udn tilsat raffineret sukker
Opskrift på sukkerfri rabarberkompot med jordbærrabarber

Rabarberhøsten er igang, men desværre kan jeg ikke prale af det store udbytte. Faktisk har jeg kun kunnet hente 150 gram ind idag, hvor jeg skar de fleste stængler af min eneste ene rabarberplante. Til gengæld er det en super lækker sort, nemlig jordbærrabarber.

Oprindeligt havde jeg tænkt mig, at de få stængler skulle have været på grillen med bacon omkring, men til det formål må jeg så købe mig et bundt rabarber, for nu har jeg skåret min plante helt tilbage - dog i håbet om, at den straks mønstrer ny energi og sætter nye skud, så jeg kan høste endnu en gang.

Opskriften er lige ud af landevejen, som man siger, og via Facebookgruppen LCHF Happy Food, blev jeg så inspireret af et opslag, at jeg straks måtte lave min egen.
Da min høst var lidt sparsom, har jeg ganget op, så I ikke skal lede efter den færdige portion kompot i bunden af en kasserolle men får lidt mere ud af anstrengelserne, end jeg gjorde.
Kogetiden varierer nok, og det samme gør den mængde sødemiddel, man ønsker at bruge. Den kompot, jeg her har lavet, er forholdsvis sød og ganske syrlig, fordi jeg kan li' den sådan.

tirsdag den 9. maj 2017

Marineret auberginesalat med smuldret Feta

Auberginesalat CDJetteDCs



Hvor er det i grunden skønt, når man har mulighed for at tilberede salater til gæstemiddagen i god tid, før gæsterne indfinder sig. Sådan forholder det sig med denne auberginesalat, som kan laves klar dagen forinden og således serveres kold, men vælger du at servere den frisklavet og lun, har du bestemt også et virkelig lækkert tilbehør.
Salaten udmærker sig desuden ved (kold såvel som varm) faktisk at kunne "omvende" de, der egentlig ikke bryder sig om aubergine - eller tro, de ikke kan fordrage noget-som-helst med aubergine. Sådan gik det i hvert fald min svigerinde, da vi serverede retten som tilbehør til en fødselsdagsmiddag.