søndag den 9. april 2017

Rødbedetzatziki med fennikel og balsamico

Rødbedetzatziki med fennikel og balsamico




























Jeg har slet og ret forelsket mig i min egen rødbedetzatziki. Om den reelt kan betegnes som en tzatziki, skal jeg ikke kunne afgøre, men jeg kan ikke komme på noget bedre at kalde den - måske bortset fra rødbedetzatzikislaw, men det bliver jo ælrligt talt lidt langt....
Til de retter, vi spiser, gør den sig i hvert fald mere end fortrinligt og er med sin lyserøde farve et festligt skue på middagsbordet. En almindelig græsk tzatziki er selvfølgelig også lækker, og rødbeder er reelt ser ikke LCHF, da rødbeder iflg. DTU Fødevareinstituttet (i daglig tale benævnt Frida) indeholder 9 tilgængelige kh./100 gr.

Når dét så er nævnt, må jeg tilføje, at jeg altså ikke hænger mig i de bare tal, når jeg spiser mine grøntsager i rå stand. Rødbeder er fiberholdige og gode for fordøjelsen, og der skal ikke Googles længe, før der viser sig brugbar information om bedens helbredsfremmende egenskaber. Personligt har jeg valgt rødbeder til i min LCHF diæt, og jeg kan sagtens lægge kilo bag mig, selv om rødbederne indgår i min kost.
Husk, at det i bund og grund handler om mængder, så lad dig inspirere her og vurdér, om der ikke kan blive plads til en lille portion rødbedetzatiki på din tallerken i ny og næ.

Rødbedetzatziki på CDJetteDCs