fredag den 9. december 2016

Lowcarb pebernødder uden mel og sukker

Jette DCs lowcarb pebernødder uden mel og sukker

Julen står for døren, som man siger... - og det gør julebagningen også. 1. søndag i advent faldt (igen) iår inden vores indtræden i selveste julemåneden, så jeg har været igang med de fineste julesmåkager dekoreret med Royal Icing glasur - og nu også pebernødderne. Går jeg igang med vanillekransene også, har jeg tænkt mig at afprøve opskriften med mandelsmør istedet for peanutbutter.

Om 2 pladefulde pebernødder rækker hele december ud, får vi se. Gør de ikke det, er det heldigvis hurtigt at samle en ny portion dej, og det gode ved pebernøddedejen her er, at den kan lægges i fryseren til senere brug, når bare den først er trillet til små pølser/stænger. Er du den, der ikke kan holde snittene af kagedåsen, kan det være fordelagtigt at have dejpølserne liggende på frost og kun tage op og bage en mindre portion af gangen.

tirsdag den 6. december 2016

Panering af karbonader på en ny måde

Melfri panering af karbonader krebinetter LCHF lowcarb




























Det kan godt blive en tand for meget af det gode med flæskesværspaneringen, og derfor har jeg arbejdet på en anden "lettere epokegørende" måde at panere på.
Som det fremgår af billederne, var det idag, at karbonaderne (krebinetterne), stod for tur og blev paneret på min nye måde, og jeg kan godt forsikre jer om, at denne panering vil blive afprøvet på kyllingenuggets og fiskefileter også - krydderierne kan jo bare afpasses... sådan alt efter, hvilket kød der skal paneres.
Jeg tror ikke, jeg har lovet for meget, når jeg "postulerer", at denne panering vil gå rent ind hos de fleste, så hvis du eller familien er træt af flæskesværspanering, eller det simpelt hen ikke er faldet dig ind at panere i knuste flæskesvær - ja, så MÅ du prøve denne... Og bliver du helt vild med den, så er næste skridt at dobbeltpanere!

søndag den 4. december 2016

Vanillekranse og peanutbutter cookies

Småkager uden mel og sukker - i den liberale ende af LCHF skalaen

Peanutbutter vanillekranse | vaniljekranse på CDJetteDCs LCHF (Opskriften er udgivet første gang nov. 2015)

Er du klar til sprøde småkager? Det kan næsten være lidt overrumplende, hvis man i en længere periode eller årrække har spist lowcarb og ikke har sat tænderne i sprøde kager, men nu er de her, de glutenfrie, sprøde småkager uden sukker og mel. Du bestemmer, om de skal formes som vanillekranse eller blive til almindelige cookies, der f.eks. kan erstatte kammerjunkerne, du måske har savnet til koldskålen.

Peanutbuttercookies med en mild smag, egnet som kammerjunkerne til koldskålen

Egentlig havde jeg ikke til hensigt at bringe opskriften, fordi jeg synes, den indeholder for meget peanutbutter (som i min optik og med LCHF brillerne på ikke er en ægte LCHF-ingrediens), men spiser man liberal lowcarb og iøvrigt ikke af anden årsag (eksempelvis for at undgå allergener) udelukker jordnødder fra kosten, så har vi her at gøre med en fuldtræffer af en lækker peanutbutter cookie.

Sukkerfri Royal Icing glasur med æggehvide

LCHF julebag med sukkerfri Royal Icing Sukringlasur




























Har du prøvet at dekorere kager som f.eks. muffins, fastelavnsboller, julesmåkager eller nytårskransekagen med en Sukringlasur? Hvordan var resultatet? Syntes du, Sukrin efterlod den velkendte kolde smag i din mund? Den kan du nok ikke helt undgå, men du kan godt lave en glasur, der fornemmes mindre kold, og som kommer "den rigtige" nær, hvis du laver en Royal Icing, og den har jeg lavet en opskrift på.
Du kan godt finde frem til den, hvis du søger opskriften på min kransekage frem (der ligger et søgefelt til højre), men jeg synes, at opskriften på Royal Icing fortjener sin egen side, så det har den hermed fået.